Afsluiten van het Oude – Verwelkomen van het Nieuwe

Hartelijk welkom in het Nieuwe Jaar 2015, wat voor mijn gevoel een uitdagend jaar wordt. Maar eigenlijk is tot nu toe elk jaar, zeker naar 2012, op zijn manier uitdagend geweest. In ieder geval voor mij, en toch voelt dit nu anders.

De laatste weken van 2014 waren behoorlijk pittig. Er moest blijkbaar nog op de valreep van alles losgelaten en geïntegreerd worden. Er was ook veel ‘verdriet’ aanwezig wat zich vooral op de laatste dag van 2014 heel sterk liet voelen. Ik heb hierop gemediteerd en het was een ‘verdriet’ zonder pijn of andere emotie. (verdriet is de emotie die het dichtst bij dit gevoel past) Het was geen loslaten meer maar een afscheid, vanuit liefde en dankbaarheid, van de ‘oude’ Moeder(Aarde-Energie).
Nou zou je kunnen zeggen dat afscheid hetzelfde is als loslaten, maar voor mij voelt dit totaal anders. Loslaten is, als je van iets los bent en je laat het voor wat het is, maar het proces wel gepaard gaat met pijn en lijden. Afscheid is, als je af bent van scheid(ing)en, je bent van het gevoel af van scheid(ing)en. Afscheid is zonder pijn en lijden.
Als je afscheid toch als pijnlijk ervaart dan komt dat volgens mij omdat er dan nog iets was wat losgelaten wilde worden, en dat is dan de pijn. Dan ervaar je het afscheid ook als pijn, omdat je niet bewust bent van het loslaatproces wat dan plaatsvindt.

Het was voor mij een hele mooie afscheid van een geliefde, dierbare en vertrouwde Moeder/Vriendin. Ik ben blij dat ik op deze manier het Oude Jaar af heb kunnen sluiten, en ik ben er klaar voor om de Oude Moeder in haar nieuwe gedaante als Nieuwe Moeder te verwelkomen en weet dat ik ook bij haar welkom ben, zoals wij allemaal heel welkom zijn bij haar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s