Het Boven en Beneden komt samen Deel 1

Voor mij voelt het Boven als het oorspronkelijk kosmische, alles wat wij daar zijn in welke vorm dan ook en het Beneden als het oorspronkelijk aardse, alles wat wij daar zijn in welke vorm dan ook. Deze Bewustzijnsvelden zijn al een tijdje bezig om zich te verenigen in ons aards-fysieke-lichaam, wat wij ook het ontwaken van de mensheid noemen. Het is het bewust ervaren vanuit wie wij in oorsprong zijn, in een fysiek-aards-lichaam.

Zoals ik het ervaar is 2017 een jaar waar het samenkomen van onze oorspronkelijke Bewustzijnsvelden fysiek duidelijk meer voelbaar is/wordt, wat ook medisch onverklaarbare klachten kan veroorzaken (maar toch altijd laten checken als het zo voelt).
Door alle processen die wij als individu en als collectief doorlopen en aangaan (bewust of onbewust) en het Oude loslaten, zodat het erkent, getransformeerd en dan geïntegreerd kan worden, is er ruimte gecreëerd voor ons o-Bewustzijnsveld. Dat houdt in dat alles waar we aan vast houden, denken nodig te hebben, alle oude patronen, het ‘denken’ wie wij zijn, spirituele ‘regeltjes’, structuren, conditioneringen, Ego`s…. echt alles wat oud is, om dat los te laten.
Dit gebeurt bij iedereen op zijn eigen unieke wijze, in zijn eigen tempo.

Zoals jij heb ook ik hierin mijn eigen proces en voelt het voor mij om dit te delen.
Rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 8-11-2016 voelde ik sterk de energie verandering die deze verkiezingen met zich meebrachten. Voor mij voelde het als een emotionele rollercoaster. Mijn lichaam werd op veel lagen aangeraakt en opgeschud om na een korte tijd weer rustig te worden. Het voelde als een definitieve verandering in mij en in het collectieve veld waar we niet meer omheen kunnen. De diepste lagen van het ‘Oude’ kunnen niet meer schuilen en worden zichtbaar. De noodzakelijk energetische opschudding is met deze verkiezingen in gang gezet zodat ook in het diepste donker het Licht kan komen.

De weg voor mij om de energieschift te uiten begon met mijn schilderijen die ineens een voor een in mij ontstonden. Het begon in de ochtend van 9-11-2016 (nine-eleven) waar ik het gevoel kreeg om een boom te schilderen. Dat gevoel werd in loop van de ochtend alleen maar sterker en ik voelde steeds meer een beeld van een boom doorkomen. Ik kon niet wachten om te beginnen. Gelukkig, en zoals de ‘toeval’ het wil, had ik bij lang zoeken in alle kasten en dozen, materiaal in huis om gelijk te kunnen beginnen.
Ik voelde wat er geschilderd wilde worden en zag het beeld voor mij. Ook kon ik letterlijk voelen hoe het werkelijk van binnenuit ontstond. Dit is moeilijk in woorden uit te drukken. Eerst alleen een boomstam met stevige wortels en als boomkroon de heilige Graal die echt goud moest worden.
Het was een heel bijzondere ervaring om op een intuïtieve manier een schilderij te laten ontstaan. Daarbij wil ik nog even vermelden dat ik een schilderij op doek, wat zo in detail gaat, nog nooit heb gemaakt. Ik had ook geen idee hoe ik bepaalde dingen moest gaan schilderen. Maar het ging gewoon. Ik voelde en zag wat er geschilderd wilde worden een het ging.

Mijn heilige Graal (de boomkroon) is in de vorm van het hoofd van de Hathors  ontstaan. Ik had het eerst niet door maar vond de vorm wel heel erg bekend. Later pas wist ik ineens wat het was.                                                                                                                                                                                        hathors-egypte
Zo ontstond in het begin de lucht, die voor mij als het 5e element staat, de Ether, en dan de Boomstam met de heilige Graal. De Stam en Graal is in verbinding en kan niet los van elkaar worden gezien. Toen die twee takken rechts en links erbij kwamen was het voor mij duidelijk. Het is het Boven en Beneden wat samenkomt en de Boomstam met de heilige Graal als boomkroon is DE MENS in zijn oorspronkelijkheid.

De (energetische) voeding komt van Boven en van Beneden. Het is een kringloop waar geen Begin en geen Einde is. Het is de oorspronkelijk Eeuwige Beweging van de Schepping. Het water uit de heilige Graal maakt dat alles wat op en in de Aarde aanwezig is kan groeien en leven. De waterval laat zien dat de kleur van het water verandert. De witte kleur is het onbevlekte, het oorspronkelijke. Dat komt ook in de bergtoppen, wolken en het gras terug. Het is  Boven en Beneden aanwezig alleen in een andere vorm.

018e6652b8df721e18f6bb1b3be1f6c13a971cbc95-2

De drie vogels zijn het symbool van het oorspronkelijk overkoepelende 3-Eenheidsveld.
De gekleurde omranding van de Graal zijn Kristallen in de kleur van de chakra`s. De Kristallen geven hun energieën aan het water mee.

Het vele groen is de kleur van het Hartchakra en ook een symbool van vruchtbaarheid. Links is het groen, onder de bergen, wat duidelijker als bomen te herkennen. Het is een bos met Dennenbomen die voor het o-eeuwige leven staan. Het groen rond om de Graal en rond om een gedeelte van de boomstam heeft nog geen diepte maar is al wel zichtbaar aanwezig. Aan de rechter kant boven de konijnen is de helft van een Den meer op de vordergrond te zien. Het oorspronkelijke Eeuwigheidsveld is steeds meer aan het integreren.

Het bruine naast de waterval is land wat nog braak ligt en ook nog geen diepte heeft. Aan de linker kant onderaan is een stuk land bebouwd (gele kleur). Het is een veld met granen maar heeft ook nog geen diepte.
Verder linksonder op de vordergrond zijn 11 vlinders die voor o-gelijkwaardigheid en transformatie staan.
De stevige boomstam wordt liefdevol in vertrouwen omhelsd door tere maar krachtige bonte bloemen, die staan voor het speelse en vreugdevolle, het Kind. De zachte roze bloesem met witte stippen aan de twee takken, geeft de onbevlekte oorspronkelijke Liefde weer, die met uitreikende armen (takken) geeft en ontvangt.
Rechts onder zijn twee konijntjes die met hun witte staatjes voor onbevlekte vruchtbaarheid staan.

Voel vooral hoe het voor jou voelt, wat het wel of niet met je doet. Het voelt voor mij namelijk dat het zoveel meer is als alleen mijn schilderij. Het is voor iedereen!

Deel 2 volgt.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s