Het Boven en Beneden komt samen Deel 2

Het tweede schilderij ontstond veel sneller. De verf van het eerste schilderij was nog nat toen ik al prachtige kleuren voelde die op een volgend doek geschilderd wilden worden.

Ik vond het heerlijk om met de kleuren te spelen en ging zolang door tot ze goed voelden en mooi in elkaar overliepen.
Het uitgangspunt was een witte punt die dan van geel naar oranje naar rood overging. Alles hoorde rechtsdraaiend, tegen de klok in, geschilderd te worden en zoals je kan zien ook de spiraal is in die richting ontstaan. De oorspronkelijke Schepping in het NU-moment.

Mijn betekenis van de kleuren:
img_1643

 

 

 

  • WIT                          Het onbevlekte
  • ROZE                       Onvoorwaardelijke Liefde
  • GEEL                        Zonnevlecht (3e chakra)
  • ORANJE                 Sacraalchakra (2e chakra)
  • ROOD                      Basischakra (1e chakra)
  • GOUD                      Vrucht/Creatie
  • MAGENTA             Het Aardse en Kosmische komt samen
    (buitenkleur)

De buitenste kleur werd een heel gemix van kleuren. Het voelt voor mij heel sterk als Magenta. Ook al zie je alleen maar een paar vegen die Magenta zijn, maar de energie van die kleur is voor mij sterk aanwezig.

Magenta zie/voel ik als een hoog spirituele energetische energie, waar, door het samenkomen van Kosmos en Aarde, de ontvouwing van wat Nieuw is geschapen, plaats vindt.

Het schilderij geeft voor mij DE WEG VAN CREATIE IN ZIJN OORSPRONKELIJKE VORM weer, dat ik verwoord hoe het voor mij op dit moment voelt.

In het fysieke lichaam ligt centraal in het krachtcentrum (Zonnevlecht) het onbevlekte punt waar de verbinding met de galactisch centrale Zon voelbaar is ((witte kleur)). Van hieruit ontstaat de creatie van het Nieuwe. De energieën van Kracht, Macht en Waardering zijn aanwezig, gevoed door het Vuur ((gele kleur)), om een hologram te vormen wat verder gaat naar het 2e chakra.
Hier wordt het door het emotionele lichaam doorvoeld en verder gevoed door de creatie/scheppings-energie ((oranje kleur)).
Verder naar het 1e chakra is de bedding, het bestaansrecht, het fundament, het onbevlekte punt in de Basis bereikt ((rode kleur)), om van daaruit de geboorteplek te bereiken ((Magenta kleur)). Dat is de plek diep in de Aarde waar de Aarde weer/ook Kosmos is. Boven is Beneden en Beneden is Boven. Het is EEN.

Het hologram ((witte bol)) draagt in onvoorwaardelijke liefde ((roze kleur in het wit)) de vrucht/creatie ((gouden bol)), al in zich. Net als de spiraal van het hologram zo is ook de vrucht/creatie zich in een spiraalvormige draai, tegen de klok in, aan het ontwikkelen. Vlak voor dat de creatie vrij komt zijn het derde- en het twee na laatste hologram niet in zijn geheel te zien.  01222e4538e21ae227c34559eed5e5bc004341d3f5

Bij de derde- en twee na laatste gouden bol is het ook zo.

019e21d02036bc6656afd90512cbce1a2f0bfd5793
Dit laat zien dat het belangrijk is om het vertrouwen in je eigen creatievermogen, ook al is het niet helemaal zichtbaar/voelbaar, te houden. Misschien ken je het gevoel dat iets heel moeilijk kan zijn of heel lang duurt zodat je bijna op wil geven. Dan is het de kunst om in jeZelf te blijven vertrouwen, vol te houden, en je zult zien dat de uitkomst meer waarde- en vreugdevol voor je voelt.

Vanuit het laatste hologram is de 10e gouden bol volgroeid en neemt plaats in het Magentaveld.

Hier ontvouwd zich de creatie die te zien is in mijn volgende schilderij.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s