HET BOVEN EN BENEDEN KOMT SAMEN DEEL 3

Het 2e schilderij was af en mij was duidelijk dat uit de gouden bol iets geboren wilde worden. Het voelde zo groot en het liet zich in een flits zoveel zien dat ik geen idee had hoe ik dit allemaal op een doek moest krijgen. Uiteindelijk werden het twee Harten, centraal in het midden op het doek,  die het fysieke Hart en het kosmische Hart vertegenwoordigen die elkaar in liefdevolle omarming omhelzen. Er is erkenning naar elkaar. Ieder in zijn Oorspronkelijkheid, als EEN in het oorspronkelijke Eenheidsveld.

De twee Harten ontstonden makkelijk op het doek waar ik letterlijk de liefde in de omhelzing voel. Ze hoorden door de schil van de gouden bol te breken zodat hun energie die vrij kwam kon stralen. Dat was een hele uitdaging om dit op het doek te krijgen en het lukte mij in eerste instantie ook niet om dat wat ik voelde te vertalen in het schilderij. De barsten en de straling zagen er veel te grof/hard uit.

01359b85446ebf0e69e961eb85dd3e34fe105a71c7
Ik was enigszins teleurgesteld in mijzelf dat het niet was geworden wat ik voelde en er gingen allerlei gedachten door mij heen. Ik had echt het idee dat het in een keer goed hoorde te gaan. Tenslotte waren de andere schilderijen wel in een keer gelukt.
Er werd een twijfel aan mijnZelf, mijn creatievermogen, wakker, die op een hele diepe laag verscholen aanwezig was. Dit was een belangrijk proces die mij, door de tijd te nemen om dit alles te erkennen, te transformeren en integreren, liet inzien dat het wel noodzakelijk was om een tweede Hartenschilderij te maken.
Het voelde aanvankelijk helemaal niet zo goed om weer ‘opnieuw’ te gaan beginnen waardoor ik het allemaal even heb laten rusten. Er was meer tijd nodig om alles te laten integreren en toen ik er klaar voor was kon ik aan het andere Hartenschilderij beginnen.

Gelijk in het begin voelde het anders als bij het eerste. Ik werd mij bewust van een enorme stilheid, een vreedzaam liefdevol gevoel. Ik vind het moeilijk om er de juiste woorden aan te geven omdat ik het, op die manier, nog nooit zo heb gevoelt. Het Eeuwige NU-moment waarin je helemaal aanwezig bent in wie jij bent in oorsprong en waaruit alles ontstaat. Het was de verdieping van de twee Harten. Dit was alleen mogelijk omdat ik het eerste Hartenschilderij gezien en erkent heb in mij.

De 2 Harten zijn het uitgangspunt en liggen ook hier centraal in het midden van het doek. Het fysieke Hart heeft een veel dieper rood gekregen als bij het eerste schilderij en door een groter doek te gebruiken (ik had geen ander doek meer) is er meer ruimte gecreëerd om alles beter tot hun recht te laten komen.

01e798a8fc4f05b21c2e06d120a7b11f20c99d40cc

Er is nu een verfijning van het schilderij zichtbaar die kon ontstaan door het voorwerk van het eerste Hartenschilderij. De grovere laag is getransformeerd. Dit is heel goed te zien aan de straling die veel zachter is en aan de fijnere breuklijnen.

Bij het eerste Hartenschilderij had ik eerst het goud van de bol geschilderd en dan de barsten eroverheen. Nu was het andersom waardoor het goud veel doorschijnender werd en de goudlaag heel dun is.
Dit laat de energie zien, die door het samenkomen van het fysieke en kosmische Hart kon ontstaan, die op grote schaal onderliggend aanwezig is. De witte stralende bollen geven aan dat deze energie op verschillende plekken op weg is om door te breken.

Midden/eind April had ik de bovenstaande tekst geschreven maar het voelde nog niet af. Inmiddels is het eind Mei, Hemelvaartweekend, en ben ik er klaar voor om verder te schrijven.

Hierbij komt na voren dat de betekenis van het Boven en het Benden wat uitgelicht dient te worden gezien via mijn schilderijen.
Het eerste Hartenschilderij geeft duidelijk aan dat bij het samenkomen van de Bewustzijnsvelden van het Boven en Beneden, eerst door een wat stroeve, verharde en dikkere laag heen wordt gegaan, die wij in loop van onze levens hebben opgebouwd. Dit zijn we door aan ons Zelf te werken, in welke vorm dan ook, laag voor laag weer aan het afbouwen. Dit voelt voor mij dan ook als de laatste verharde/dikke laag waar we nu doorheen gaan. De Kernlaag. Ieder in zijn eigen tempo op zijn eigen manier vanuit wie hij/zij in oorsprong is.
Alle wonden worden geheeld door onze schaduwkanten, te zien, erkennen en te integreren. En ook hier doet iedereen het in zijn eigen unieke tempo en op zijn eigen unieke manier.

In het tweede schilderij wordt zichtbaar, en ook voelbaar, hoe dun de goudlaag is geworden, bijna doorschijnend. Op het originele schilderij is dat beter te zien als op de foto. En ook dan is het maar vanuit welke hoek/perspectief je het bekijkt ;-).

De Harten beginnen te stralen maar nog niet uitbundig. Het is een begin waar, door de bollen weergegeven, een weg wordt gecreëerd om ze helemaal te laten stralen. Het voelt als een krachtig pulserende energie der Harten die hun weg gaan.
Jij bepaald zelf jou weg en wanneer jij klaar bent om steeds meer te gaan stralen.

Samengevat is het Boven en Beneden voor mij het proces van de oorspronkelijke energie van liefdevolle, gelijkwaardige integratie van het Donker en het Licht, van het Boven en Beneden, van het Kosmische en het Aardse in ons Zelf, het vrouwelijke en het mannelijke, het heilig huwelijk in ons fysieke Lichaam!!!

Op welke manier jij het ook ervaart. Het gebeurt in ons allemaal. En dit werkt door in al onze multidimensionale Bewustzijnsvelden. Dit is de weg naar het oorspronkelijke Eenheidsveld. Want het samenkomen van Boven en Beneden is voor mij het creëren van het oorspronkelijke Eenheidsveld in jeZelf, in het Hier en NU, in je Fysieke Vorm/Lichaam. Het manifest maken van dit Eenheidsveld om het te leven/ervaren vanuit jou Oorspronkelijkheid, die jij Bent.

018e6652b8df721e18f6bb1b3be1f6c13a971cbc95-2  img_1643  01359b85446ebf0e69e961eb85dd3e34fe105a71c701e798a8fc4f05b21c2e06d120a7b11f20c99d40cc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s